Hoewel voeten heel belangrijk zijn, ze niet zo goed verzorgd worden als handen?

Sporters

Regelmatig sporten komt onze gezondheid ten goede. Wie in beweging blijft, houdt zijn of haar lichaam langer gezond en fit. Aandacht voor de voeten is daarbij gewenst, want tijdens het sporten komen onze voetgewrichten anders en meer onder druk te staan.

Goede advisering en goede voetverzorging zorgt ervoor dat sporters niet vroegtijdig stoppen met hun sport vanwege aanhoudende klachten.

Sporters besteden vaak veel aandacht aan hun algehele conditie, techniek, voeding, kleding en schoeisel. Ook voetverzorging wordt steeds meer gezien als het op peil houden van de conditie.

Bij pijn aan uw voet, door bijvoorbeeld een ingroeiende teennagel, eelt of een likdoorn, zult u uw voeten (onbewust) anders neerzetten om de pijn te ontwijken. Door verkeerde afwikkeling van de voet, ontstaat er een verkeerde belasting en is de kans op blessures groter.

Besmettingsrisico’s

Wanneer u zich na het sporten gaat douchen in een gemeenschappelijke ruimte, lopen uw voeten meer risico op het krijgen van wratten of schimmelinfecties. Door tijdens het douchen badslippers te dragen, verkleint u de kans op besmetting.

Sporten wordt een stuk minder leuk, als onze voeten niet goed functioneren.

Houd ze daarom fit en gezond.